Uncategorized

0

https://www.tagesschau.de/inland/regional/brandenburg/rbb-schwere-verletzungen-mann-aus-elbe-elster-nach-moeglichem-wolfsangriff-im-krankenhaus-100.html

Sunkūs sužalojimai: vyras iš Elbės-Elsterio paguldytas į ligoninę po galimo vilko užpuolimo
Vilko užpuolimas prieš žmogų galėjo įvykti Elbės-Elsterio rajone. Tai ketvirtadienį rbb patvirtino policija. „Lausitzer Rundschau“ [mokamas turinys] anksčiau pranešė apie incidentą.
Kaip ketvirtadienį rbb sakė policijos atstovas Sascha Erler, 47 metų vyras trečiadienį pietų metu vaikščiojo su savo šunimi miške netoli Doberlugo-Kirčhaino. Tai lėmė susidūrimą su kitu gyvūnu.

Gyvūnas užpuolė vyro šunį, į kurį įsikišo vyras. Dėl to vyras buvo kelis kartus apkandžiotas. Pasak policijos, užpuolikas buvo sunkiai sužeistas ir dabar gydomas ligoninėje.

Po tam tikro laiko užpuolęs gyvūnas paleido vyro šunį, po kurio jis sugebėjo išbėgti į savo automobilį ieškoti pagalbos.
Laukinės gamtos genetikos laboratorija tiria mėginius Valstybinės aplinkos agentūros duomenimis, Finstervaldės ligoninės reanimacijos skyriaus gydytojai paėmė tepinėlį iš įkandimo žaizdų, kurios dėl įtariamo vilko užpuolimo dar nebuvo išgydytos genetinei analizei. Be to, sužalojimai buvo išsamiai dokumentuoti. Tada mėginiai buvo nuvežti į Senckenbergo laukinės gamtos genetikos centro laboratoriją. Teigiama, kad ten mėginiai būtų tiriami didžiausiu prioritetu.

Valstybinė aplinkos agentūra penktadienį rbb24 Brandenburg paprašė, kad rezultatas tikriausiai bus pateiktas kitą savaitę. Be to, tikimasi patikrinimo vietoje rezultatų, pavyzdžiui, gyvūnų pėdsakų. Laboratorijoje, be kita ko, iš išmatų, plaukų ar seilių likučių išgaunama DNR.
Neįprastos spalvos aviganis – ar vilkas? Kol mėginiai neįvertinti, LfU teigia nenorinti atmesti vilko užpuolimo. Tačiau visi žinomi faktai šiuo metu rodo, kad tai šuo, Vokietijos spaudos agentūrai sakė LfU atstovas Thomas Frey.

Sužeistasis sakė, kad „tai buvo neįprastos spalvos vokiečių aviganis, kurio jis dar nebuvo matęs“, – sakė policijos atstovas. Nukentėjusiosios teigimu, gyvūnas buvo trumpo plauko. Kūno ilgis buvo šiek tiek trumpesnis nei senojo vokiečių aviganio.

Jei pasibaigus tyrimui tai nėra vilkas, policija pradės tolesnius tyrimus dėl galimo užpuolusio gyvūno savininko, rbb sakė policijos atstovas Erleris.

LA.lv