Virtuvė

Reaktyvinė bebrienė0

Nuotrauka: Kataryna Šterna

Šis receptas ne tik labai greitas, bet ir puikiai tinka turint bet kokios specifinio aromato mėsos. Šį kartą – bebro šlaunys. 27 kilogramų graužiką sumedžiojau pavasarį su šunimis. Aišku, tokio milžino užpakalinės kojos gana mėsingos.

Dideliam puodui sriubos (4 l)

~1 kg bebrienos
6–7 vidutinės bulvės
Didelis svogūnas
Didelė paprika
Česnako galva
1 morka
1–2 pakeliai pasirinktų šaldytų daržovių. Jeigu rinkinyje yra morkų, tada šviežios morkos atskirai nereikia.
Prieskoniai: 2 a. š. druskos, 1 a. š. cukraus, 1 a. š. maltų pipirų, 5–6 kadagių uogos, 1 a. š. malto imbiero, 2 lauro lapai.

Prieskoniniai augalai: petražolės, krapai, kalendros. Pabaigoje galima įdėti porų ar daugiau česnakų. Aštrumo mėgėjai gali įsiberti aitriųjų pipirų.

Gaminimas

Atšildykite mėsą. Geriau nepersistengti ir atšildyti šaldytuve. Tai truks dvi dienas, bet mėsa bus tarsi šviežia. O jeigu atšildysite greitai, pavyzdžiui, šiltame vandenyje ar mikrobangų krosnelėje, mėsa taps trapi ir praras dalį skonio. Jeigu ruošiatės gaminti sriubą, mėsos atšildymo būdas gal ir ne kritiškai svarbus, bet kitais atvejais verta apie tai pagalvoti.

Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite į jį lauro lapus, druską, cukrų, maltus pipirus ir kadagio uogas. Užteks dviejų litrų, prireikus galėsite papildyti.

Pašalinkite kaulus, mėsą supjaustykite juostelėmis ir sumalkite, naudodami sietą didžiausiomis akimis. Išeis kone kapota, o ne malta mėsa. Keptuvėje išlydykite sviestą, jame apkepkite susmulkintą mėsą – tarsi padažui. Kepdami suberkite petražoles, kalendras, česnakus (3–4 skilteles), įberkite maltų pipirų, imbierų.

Susiję straipsniai

Iškeptą mėsą sudėkite į verdantį vandenį ir imkitės daržovių. Iš pradžių supjaustykite ir svieste apkepkite svogūnus, juos atidėkite. Tada supjaustykite bulves (jei reikia – ir morką) ir sudėkite į sriubą. Suberkite šaldytas daržoves – pagal pageidaujamą sriubos tirštumą. Po kelių minučių sudėkite apkeptus svogūnus, paskui papriką, galiausiai porus ar papildomai įspauskite česnakų. Kuo daugiau prieskonių, tuo geriau.

Nuotrauka: Kataryna Šterna

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.