Rugsėjo 26 dieną Prahoje vyko Europos medžioklės ir laukinės faunos apsaugos asociacijų federacijos (FACE) narių susitikimas. Daugiausia dėmesio buvo skiriama diskusijoms apie tai, kaip gerinti visuomenės požiūrį į medžioklę. Vienas iš būdų galėtų būti žvėrienos siūlymas su medžiokle nesusijusiems žmonėms. Tai įrodo keli tyrimai Austrijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir kitur. Yra žinoma, kad Europos šalyse galioja įvairių ribojimų, reguliuojančių žvėrienos apyvartą ir galimybę ją siūlyti visuomenei.
Didžiosios Britanijos atstovas pabrėžia, kad reikia dirbti su į maisto pramonę įtrauktais specialistais, pavyzdžiui, būsimais virtuvės šefais. Jei jaunieji virtuvės šefai mokosi gaminti žvėrieną ir geba įvertinti žvėrienos vertę, jos patiekalų jie daugiau siūlys ir savo restoranuose. Taip pat naujų galimybių atvėrė švino šaudmenų draudimas. Bešviniais šoviniais sumedžiotų žvėrių mėsą galima siūlyti ten, kur su švino šoviniais gautos mėsos siūlyti negalima, pavyzdžiui, ligoninėse, labdarai.
Ispanijoje vykdomi projektai, kurių metu mėsa siūloma mokyklose, degustacijos renginiuose per šventes. Siekiant užtikrinti, kad būtų laikomasi higienos reikalavimų, į procesą įtraukiami veterinarijos gydytojai. Sėkmė skirtinguose šalies regionuose skiriasi, tačiau renkama statistika ir imamasi priemonių šiam skirtumui išlyginti.
Vokietijoje vyksta kampanija Wild auf Wild. Sukurta interneto svetainė, kurioje pagal adresus galima rasti žvėrieną siūlančių restoranų, parduotuvių ir medžiotojų. Norint pasiekti norimą auditoriją, pasitelkiama socialinė žiniasklaida. Taip pat išleistas ir vadovas medžiotojams su rekomendacijomis, kaip organizuoti renginius, kuriuose žmonėms siūloma žvėriena.
Prancūzijos atstovas pabrėžia, kad žvėrienos turi būti kasdien, ne tik švenčių dienomis, ir pristato užduotis medžiotojams, norintiems mėsą perduoti į prekybą.
Štai JAV kiekvienoje valstijoje tvarka truputį skiriasi. Žvėrieną galima parduoti, bet turi būti laikomasi konkrečių sąlygų. Keista, bet teigiamų pokyčių įnešė COVID-19 pandemija. Jos metu daug daugiau žmonių įsitraukė į medžioklę ir dabar patys prasimano mėsos. Be to, didžiosiose medžioklei skirtose parduotuvėse galima įsigyti įvairių prietaisų, kuriais namų sąlygomis galima tvarkyti mėsą, vėliau ją vartoti patiems ir siūlyti draugams.
Olandijoje taip pat sukurta interneto svetainė, kurioje galima rasti artimiausią žvėrienos tiekėją. Taip pat plačiai diskutuojama ir apie etinius aspektus. Pavyzdžiui, kas atsitinka su sumedžioto gyvūno liekanomis ir ar užtikrinamas visapusiškas visaverčiu panaudojimas; ar žvėriena gali pakeisti gyvulių mėsą, ar ji apibrėžiama kaip ypatingas produktas? Ką daryti su rūšimis, kurios vienoje šalyje medžiojamos, o kitoje – siūlomos restoranuose, kur jų medžioklė draudžiama? Į šiuos klausimus svarbu atsakyti patiems medžiotojams.
Čekijos atstovas papasakojo apie sėkmingą vaizdo įrašų seriją. Į jos kūrimą įtraukiamos žinomos asmenybės ir virtuvės šefai, kartu ruošiantys patiekalus iš žvėrienos. Auditorijai pasiekti naudojamasi mokama reklama internete ir radijuje. Medžiotojų organizacijos dalyvauja patiekalų festivaliuose, kur organizuojami mėsos gaminimo meistriškumo konkursai, demonstracijos ir degustacijos. Taip pat platinami vaizdo įrašai, kuriuose pabrėžiama, kad pirkti mėsą iš medžiotojų yra daug pigiau, nei jos ieškoti prekybos centruose.
Yra įvairių būdų, kurie sėkmingai įgyvendinami vienoje šalyje, bet dėl įvairių priežasčių netinka kitoje. Tačiau tokios diskusijos svarbios norint pasisemti naujų idėjų, išklausyti kitų patirtį ir rasti būdų, kaip sėkmingiau dirbti ateityje, gerinant medžiotojo įvaizdį visuomenėje.