Virtuvė

Receptas. Žemaičių blynai su liežuviu, plaučiais ir širdimi0

Įkvėpta kolegos patirties su įdarytais blynais, nusprendžiau ir pati išbandyti kitokį variantą. Kadangi gyvenu Pietų Kuržemėje, Latvijoje, kuri ribojasi su Žemaitija, ir gana daug dirbu su lietuviais, nusprendžiau pasidomėti jų kulinariniais papročiais ir pasigaminti žemaitiškų blynų.

Ingredientai
Tešlai
Trys didelės šviežios bulvės
Trys didelės virtos bulvės
100 g miltų
3 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 a. š. druskos

Įdarui
Stirnos liežuvis, 0,5 kg plaučių, stirnino širdis – viskas išvirta ir sumalta
Didelė morka
Didelis svogūnas
100 g salierų stiebų
1 a. š. druskos, maltų juodųjų pipirų, 1 a. š. kario, trečdalis a. š. malto muskato
Aliejaus kepti

Gaminimas
Smulkiai supjaustomas svogūnas, sutarkuojama morka ir susmulkinami salierų stiebai, viskas apkepinama keptuvėje, kol gražiai paruduos. Sudėjus visus prieskonius galima įpilti truputį vandens ir troškinti uždengus kokias penkias minutes. Tada sudedama malta mėsa ir dar patroškinama.
Šviežios bulvės sutarkuojamos į sietelį, kad nusivarvėtų į dubenį. Į kitą dubenį sutarkuojamos virtos bulvės. Šviežios bulvės nusunkiamos ir įmaišomos. Nusunktas skystis nupilamas, o likęs šviežias krakmolas įdedamas į tešlą. Sudedami kiaušiniai, miltai, sausas krakmolas ir prieskoniai. Viskas sumaišoma. Tešla gali būti šiek tiek lipni.
Įkaitinama keptuvė, sudrėkinamos rankos ir formuojami delno dydžio paplotėliai. Jie dedami į keptuvę, tada imama truputį mėsos įdaro ir formuojamas pailgas kotletas. Jis uždedamas ant paplotėlio ir uždengiamas kitu bulvių tešlos paplotėliu. Kepama uždengus, kol apskrus, iš abiejų pusių. Patiekiama su grietinės arba spirgučių padažu.

Susiję straipsniai
Žemaičių blynai su liežuviu, plaučiais ir širdimi

Patogu ir greita! Prenumeruokite arba pirkite žurnalą internetu!


LA.lv